Op zoek naar oplossingen?

Droom je van ontspannen maaltijden? Geen gedoe rond bedtijd? Doorslapen? Geen ruzies meer over schermtijd? Het is mogelijk!

Waarschijnlijk gaat het over het algemeen goed bij jullie thuis. Maar zijn er bepaalde momenten waar je moeite mee hebt. Of heb je strijd met je kind over schermgebruik. Je kind heeft misschien moeite op school. Of je kind is angstig. Somber. Voelt zich mentaal niet zo goed. Je wil je kind helpen, maar je weet niet hoe. Als je je hierin herkent, dan is Parenting Consultancy iets voor jou!

Gezinsgericht

Onderzoek heeft aangetoond dat het gedrag van kinderen wordt beïnvloed door hun persoonlijkheid, hun leeftijdsgenoten, school en het gezin. Jij als ouder bent de deskundige van jouw kind en ik werk met jou samen als een team om jouw kind te ondersteunen. Ik kan ook samenwerken met leerkrachten en school om ervoor te zorgen dat we de oorzaak van het gedrag van jouw kind en de factoren die dit gedrag in stand houden begrijpen. Ik observeer kinderen vaak tijdens de pauze op school en tijdens hun lessen.

Ouderbegeleiding

Mijn naam is Carine Kielstra en ik ben orthopedagoog. De ondersteuning die ik bied is gebaseerd op wetenschappelijke theorieën en onderzoek naar ontwikkeling van kinderen. Het is ontworpen om ouders te helpen om positief op te voeden, waarbij ook regels en grenzen belangrijk zijn. Maar ook om je te helpen bij het opbouwen en onderhouden van een goede band met je kind. En om een warme, harmonieuze gezinssituatie te creëren. Hiermee stimuleer je een gezonde emotionele en sociale ontwikkeling van je kind. Elk gezin is uniek en ik werk nauw samen met ouders om een plan op maat te maken dat voldoet aan jouw specifieke behoeften en doelen.

Of je nu worstelt met driftbuien en gedragsproblemen, of gewoon je relatie met je kind wil verbeteren, ik kan de ondersteuning en begeleiding bieden die je nodig hebt om je opvoedingsdoelen te bereiken.

Ik werk online, bij jou thuis, in mijn praktijk of op de Internationale School van Amsterdam. Ik ondersteun je kind op school, in de klas, tijdens de pauze en in individuele sessies.  Ik werk ook met jullie als ouders. Jij kan voor de grootste verandering bij je kind zorgen en je hebt een langdurige en duurzame invloed op de ontwikkeling van je kind.

De meest effectieve manier om het gedrag van kinderen te veranderen is als ouders, leerkrachten en therapeuten samenwerken en dezelfde strategieën voor verandering toepassen. Dit creëert een voorspelbare, gestructureerde en consequente omgeving voor kinderen, wat hen helpt om te goed op te groeien!

Samen met collega's heb ik een boek geschreven voor ouders van sombere of depressieve jongeren. In dit boek lees je hoe je je kind krachtig kan ondersteunen. Het boek is via deze link te bestellen.